Korjaussarja.com toteutti uuden logon, kotisivut ja esittelymateriaalia Suomen tietokonemuseolle.

Suomen Tietokonemuseo

Perustettu 1985

Museon toiminnasta vastaa Suomen Tietojen­käsitte­lymuseo­yhdistys ry, joka on mm. tallentanut suomalaista tietokonehistoriaa jo 1980-luvulta alkaen. Kokoelma on tunnustettu ja merkittävä, sieltä löytyy useita koneita, joita ei ole missään muualla Suomessa!

Suomen tietokone­museo on ainoa laatuaan, jossa voit tutustua laajasti vanhaan tietotekniikkaan Suomessa. Tietokonemuseo tekee yhteistyötä Keski-Suomen museon ja Tekniikan museon kanssa. Museota pyöritetään vapaaehtois­työntekijöiden voimin, jos olet kiinnostunut vanhoista tietokoneista, olet tervetullut tutustumaan ja mahdollisesti mukaan toimintaan!

Harri Hämälänen

Mesenaatti.me yhteisörahoituskampanja

Tue suomalaisen tietotekniikan historian säilymistä ja tue tietokonemuseota!

Museo sijaitsee Vaajakosken Kanavuoressa, Jyväskylässä. Vanha vuokrasopimus on irtisanottu keväällä 2018 ja joutuivat muuttamaan pienempään tilaa. Muuton yhteydessä jouduttiin romuttamaan osa koneista. Ilman lisätukea on uhkana, että museon toiminta loppuu ja vanhat koneet joutuvat romutukseen. Silloin menetetään Suomen tietotekniikan historiasta kertovia laitteita lopullisesti. Tuella parannetaan varastonäyttelyä sekä tuotetaan tietokoneita ja niiden käyttöä esitteleviä videoita.

MUISTA!

Tukikampanja on käynnissä tällä hetkellä Mesenaatti.me -palvelussa 31.5.2019 asti – Tutustu museon kotisivuihin ja kampanjaan!