Iso-Britannian työkalu löytää terrorismivideot ennen kuin ne on julkaistu.

Tekniikka käyttää koneoppimista analysoimaan videon audiovisuaalista sisältöä ja määrittää, onko se todennäköisesti terroristipropagandaa. Työkalu on tehty yhteistyössä ASI Data Sciencein kanssa. Hallitus väittää, että ”teknologia voi automaattisesti havaita 94 prosenttia Daeshin propagandasta 99,995 prosentin varmuudella”. Sitä voidaan käyttää millä tahansa videoalustalla.

Googlen kehittelemä Fuchsia voi korvata Androidin ja Chrome OS:n.

Androidin ja Chrome OS:n yhteentoimivuus ei ole kovin saumatonta, vika jonka Fuchsia pitäisi korjata kokonaan. Viestin tai sähköpostin kirjoittamisen voisi esimerkiksi aloittaa kännykällä ja päättää kotona läppärillä. Sama tieto on reaaliaikaisesti kaikissa päätelaitteissa.

 

Googlen kertoi kehittävänä Fuchsia vuonna 2016, julkaisten kuvakaappauksia ja videoita aiheesta. Se ei pohjaudu Linuxiin kuten Android, vaan käyttää Zircon-kerneliä. Zircon on suunniteltu toimimaan kaikissa laiteympäristöissä, kännyköistä pöytätietokoneisiin. Sovellukset luodaan Flutter-sovelluskehyksellä.

Googlen mukaan Fuchsia ei tule korvaamaan Androidia mobiililaitteissa, se tuo vaihtoehdon rinnalle. Julkaisu pitäisi olla 2019. Suunnitteilla on kaksi eläinmaailman mukaan nimettyä versiota, Capybaran työasemille ja Armadillo mobiililaitteille.

Fuchsia demo on vielä aika yksinkertainen, mutta sitä voi kokeilla täällä: https://mgoulao.github.io/fuchsia-web-demo/
Demoon voi kirjautua oikean alakulman ”Plus”-napista, vieras käyttäjänä.

Tietoa Fuchsiasta Wikipediassa, englanniksi: https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Fuchsia