Videoneuvottelupalvelu taloyhtiön kokouksille

Korjaussarja.com tarjoaa isännöitsijöille ja taloyhtiöille videoneuvottelupalvelun yhtiö- ja hallituksen kokouksia varten. Videoneuvottelun on todettu lisäävän osallistujien määrää ennätyksellisen vilkkaaksi, osittain varmasti sen vuoksi, kun ollaan paljon kotona eristyksissä. Kiinnostusta on ollut myös taloyhtiön sisäisille palveluilla, joissa asukkaat voivat keskustella toistensa kanssa muutaman tunnin silloin tällöin. Uudenmaan Huoltokeskus Oy tarjoaa tätä palvelua asiakkailleen.

Palvelua varten muodostetaan ensin testikanava, jossa voi testata yhteyksien ja laitteiden toimivuuden. Paikalla on myös tekninen tuki opastamassa ja neuvomassa. Palvelussa voi olla yhtä aikaa 200 henkilöä. Samaan aikaan voidaan esittää dokumenttia, jota täytetään kokouksen edetessä. Etätuki asukkaille palvelun toimintaan saamiseksi sisältyy hintaan sen aikaa, kun testikanava on auki. Muuna aikoina tukipalvelut menevät hinnastomme mukaisesti.

Palvelua voi käyttää PC/Mac/Linux tietokoneilla sekä Androidin ja Applen käyttöjärjestelmiä käyttävillä puhelimilla ja tableteilla. Osallistumiseen vaaditaan toimiva web-kamera, mikrofoni ja kuulokkeet. Puhelimissa ja tableteissa nämä ovat jo valmiina, kannettavista tietokoneista ne usein myös valmiiksi löytyvät. Pöytätietokoneessa ne ovat usein lisälaitteita. Palvelun käyttöä varten ladataan joko sovellus tai käytetään palvelua suoraan selaimella.

Palvelualustan toimivuuden ja turvallisuuden takaa verkkoyhtiö Cisco.

Iso-Britannian työkalu löytää terrorismivideot ennen kuin ne on julkaistu.

Tekniikka käyttää koneoppimista analysoimaan videon audiovisuaalista sisältöä ja määrittää, onko se todennäköisesti terroristipropagandaa. Työkalu on tehty yhteistyössä ASI Data Sciencein kanssa. Hallitus väittää, että ”teknologia voi automaattisesti havaita 94 prosenttia Daeshin propagandasta 99,995 prosentin varmuudella”. Sitä voidaan käyttää millä tahansa videoalustalla.

Googlen kehittelemä Fuchsia voi korvata Androidin ja Chrome OS:n.

Androidin ja Chrome OS:n yhteentoimivuus ei ole kovin saumatonta, vika jonka Fuchsia pitäisi korjata kokonaan. Viestin tai sähköpostin kirjoittamisen voisi esimerkiksi aloittaa kännykällä ja päättää kotona läppärillä. Sama tieto on reaaliaikaisesti kaikissa päätelaitteissa.

 

Googlen kertoi kehittävänä Fuchsia vuonna 2016, julkaisten kuvakaappauksia ja videoita aiheesta. Se ei pohjaudu Linuxiin kuten Android, vaan käyttää Zircon-kerneliä. Zircon on suunniteltu toimimaan kaikissa laiteympäristöissä, kännyköistä pöytätietokoneisiin. Sovellukset luodaan Flutter-sovelluskehyksellä.

Googlen mukaan Fuchsia ei tule korvaamaan Androidia mobiililaitteissa, se tuo vaihtoehdon rinnalle. Julkaisu pitäisi olla 2019. Suunnitteilla on kaksi eläinmaailman mukaan nimettyä versiota, Capybaran työasemille ja Armadillo mobiililaitteille.

Fuchsia demo on vielä aika yksinkertainen, mutta sitä voi kokeilla täällä: https://mgoulao.github.io/fuchsia-web-demo/
Demoon voi kirjautua oikean alakulman ”Plus”-napista, vieras käyttäjänä.

Tietoa Fuchsiasta Wikipediassa, englanniksi: https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Fuchsia